Cesta k lepšímu?

01.06.2010 11:00

Od 12.Valné hromady ČMFS, která měla přinést mnoho pozitivních změn a nadějí, uplynul už skoro rok, takže by asi neuškodilo malé ohlédnutí.

Předně je nutné podtrhnout, že volby dopadly prakticky přesně v tom duchu, jak si je vysnil kandidát "spasitel" na předsedu ČMFS - Ivan Hašek. To znamená, že mu například (krom zvolení jeho smotného) kandidáti navolili i spolupracovníky, o které sám stál (lhostejno, že pro nemálo z voličů leckdy docela neznámých). Do Výkonného výboru ČMFS se tak dostali mj.pánové Voženílek, Rajchl, Kříž. Čert ví, čím si konkrétně tito tři zástupci zasloužili tak širokou podporu, každopádně že by to bylo dáno jejich dlouholetou a úspěšnou prací ve vrcholovém fotbale, je opravdu nepravděpodobné... ba nemožné.

Sotva oschla razítka na volebních protokolech, do sídla ČMFS vstoupil JUDr.Rajchl a jal se dělat, v zájmu úsporných opatření, hodně rozmáchlá gesta, např.rozdáváním výpovědí všem zaměstnancům. Po pár dnech se ukázalo, že s výpověďmi to zase až tak jednoduché nebude, natož těmi okamžitými a JUDr.Rajchl se byl nucen vrátit na zem, do reálných a platných norem.

Neuplynulo ani jedno sto dnů a na místopředsedu Kříže se valila nepříjemnost s pětimilonovým dluhem, což nejspíš i v očích předsedy Haška nevypadalo nejlépe, tak jednomu ze svých vyvolených "doporučil" urovnání celé věci, aby celá záležitost nevrhla špatné světlo na ČMFS. A tak se také stalo. Pan Kříž "nedopatření" urovnal a jelo se dál.

V lednu se konala volební VH na krajském fotbalovém svazu v Praze. Tato událost eminentně zajímala JUDr.Rajchla, protože měl touhu se stát předsedou PFS. Tohoto postu se mínil chopit i jeho podřízený z Dukly Praha a další člen VV ČMFS pan Voženílek. Následně se tedy ukázalo, že pan Voženílek pojal svou kandidaturu jen jako pouhou kouřovou clonu, která měla jedinou funkci v neskrývané podpoře svého klubového šéfa,  doktora Rajchla. Kluby v Praze se nakonec rozhodly pro jiného kandidáta a pan Rajchl tak odešel pokořen.

K této VH se váže i jedna relativně nicotná příhoda, ve které figuruje místopředseda ČMFS Kříž. Při ohlášení kandidatur na členy VV PFS se přihlásil o slovo a jal se připomínkovat některé kandidáty (z důvodu údajné kolize jejich kandidatur na místa ve VV PFS s dřívějším "doporučením" ČMFS). Tyto připomínky vedení VH PFS zamítlo jako irelevantní (tedy že kandidáti přijetím kandidatury neporušují žádnou z norem PFS ani ČMFS). Tímto (marným) výstupem učinkování místopředsedy Kříže na VH PFS skončilo.

Běžela jarní sezóna 2010, když se nafoukla kauza údajného uplácení v zápase Gambrinus ligy Olomouc - Bohemians Praha (Střížkov) na jaře 2009. A v této souvislosti se následně objevil v tisku záznam telefonického odposlechu člena VV ČMFS pana Voženílka, který se v něm trochu rozpovídal ba zapovídal. V tomto případě byly jasné zejména dvě základní věci. Ve vrcholném fotbalovém vedení (druhým aktérem hovoru byl ex-člen VV a ex-místopředseda ČMFS Kubíček) se používají praktiky (s tajnými nahrávkami čehokoli), které do slušné společnosti prostě nepatří. A zadruhé že nejvyšší členové tzv."nového" ČMFS myslí a používají terminologii spíše lidí z podsvětí, než vrcholného orgánu "prestižního spolku".

Opět se ale vracíme k panu Křížovi. Ten byl mezi červencem 2006 až prosincem 2009 v dozorčí radě společnosti STES, ale až jako člen představenstva (12/2009) začal poukazovat na zásadní nesrovnalosti v činnosti STESu za předchozího vedení. Věru pozoruhodné procitnutí.

Koncem května si reprezentace vyjela na dva přátelské zápasy do USA. Včetně výkonného výboru. Místopředseda Kříž ale zůstal, prý z pracovních důvodů, doma s tím, že dorazí s menším zpožděním. Ze zpoždění se ale vyklubalo záhadné zmizení, které trvá dosud. Jakkoli si nedovolujeme zlehčovat tuto událost, kdy někdo zmizí beze stopy, více méně to dokazuje jednu poměrně smutnou skutečnost. Pan Hašek se zasazoval na VH ČMFS buď za lidi, které vůbec neznal a nebo které znal. Vyřknout ortel, která z variant je horší, je docela těžké, ale v zásadě nic neřešící. Tragické je to vystřízlivění z očekávání nového, svěžího větru... ten je v nedohlednu.

 

Kříž, nezvěstný místopředseda fotbalového svazu, měl stamilionové dluhy

Po podnikateli a majiteli plzeňského FC Viktoria, který žije napůl v USA, začala v minulých dnech pátrat policie. 

Nezvěstný je Kříž od soboty večer, kdy se ve společnosti své právničky potkal s předsedou ostravského fotbalového klubu Baník v restauraci v centru Prahy. Na schůzce ho vyrušil telefonát, po kterém se spěšně zvedl s tím, že se do hodiny vrátí.

Když se ho právnička ptala, kam jde, odpověděl, že nemusí všechno vědět. To byla jeho poslední slova. Od té chvíle jej nikdo neviděl a jeho telefon zmlknul.

Miroslav Kříž se navenek snažil vystupovat jako úspěšný podnikatel. Jenže dobrý dojem často rychle vystřídalo zklamání. Kříž dlužil ve svém okolí téměř každému z obchodních partnerů. Odhad výše jeho dluhů se pohybuje mezi 200 až 300 miliony korun.

K největším věřitelům Kříže patří například finanční skupina J&T, která vlastní pražský fotbalový klub Sparta. Celkově jí Kříž dluží zhruba 40 milionů korun za nákup hráčů pro svůj plzeňský klub. "Za drtivou většinu nakoupených hráčů nám nezaplatil," uvedl zdroj blízký Spartě.

Pohledávka byla převedena přímo na J&T, s níž Kříž sepsal notářský zápis, že všechny peníze vrátí do konce letošního srpna. Kromě Sparty má v zástavě proti padesáti milionům korun byt, ve kterém pobýval, a k tomu všemu si ještě na dluh nedávno koupil nejnovější luxusní auto značky Rolls-Royce. To řadu jeho věřitelů popudilo.

Tři měsíce na útěku

Další temnou věcí kolem Kříže je fakt, že se ho někteří jeho bývalí přátelé začali bát. Bývalý správce konkurzní podstaty plzeňské Škody a také správce centrální databáze dlužníků Petr Šikoš se před ním letos tři měsíce skrýval i s rodinou v zahraničí, protože se bál o život.

Kříž si na jeho "spláchnutí" údajně najal příbramského fotbalového bosse Jaroslava Starku, muže se špatnou pověstí, dříve stíhaného kvůli podezření z podílu na zmizení ostravského podnikatele Lamberta Krejčíře. "Jestliže se začne po Praze šířit, že si se mnou pan Starka chce něco vyřídit, tak já mám tři děti a neměl jsem z toho dobrý pocit," připustil Šikoš.

Kříž se se Starkou skutečně dobře zná. Když byl příbramský zlý muž ve vazbě, byl to právě Kříž, kdo za něj zaplatil kauci. Starka ale jakoukoli účast na přípravě likvidace Petra Šikoše odmítá.

"Když se to doneslo ke mně, tak jsme se sešli a vysvětlili si to. Jestli něco takového pan Kříž šířil, tak se buď musel zbláznit, nebo četl špatné knížky. Vůči panu Šikošovi nemám žádné takové aktivity, a pokud někdo využívá mé pověsti, tak já o tom nevím a považuji to za účelové," říká Starka. Na schůzku, na které si měli "vše vyříkat", si pamatuje i Šikoš. Klidu mu prý ale nedodala.

Zmizeli i dva Křížovi "kamarádi"

Nicméně tím, kdo nakonec zmizel, je Kříž, a tak je ze Šikoše muž s nejlepším motivem. "Ano, to si uvědomuji, ale nic takového se nestalo," říká Šikoš. Některé dobře informované zdroje blízké Šikošovi i Křížovi navíc tvrdí, že se oba bývalí partneři, kteří se znají například z dřívějšího konkurzu plzeňské Škody, pohádali o určité provize za následný prodej majetku této obří společnosti.

"Není to pravda. Já dávno nemám se Škodovkou nic společného, ani s Křížem jsme se o tom nikdy nebavili. Nic po mně v této věci nechtěl," odmítá však tuto variantu Šikoš.

Šikoš ale na druhou stranu nebyl sám, kdo se Kříže bál a kdo raději zmizel ze země. Před několika týdny odjel do zahraničí i další Křížův a Šikošův spolupracovník a kamarád Kamil Marvánek. "Také se dozvěděl, že ho shání pan Kříž a že ho asi neshání v dobrém, tak odjel," řekl Šikoš.

Zmizení Marvánka, který v minulosti proslul spoluprací s uprchlým podnikatelem Tomášem Pitrem, Radovanem Krejčířem či zastřeleným kmotrem podsvětí Františkem Mrázkem, potvrdily MF DNES další tři zdroje. Důvodem jeho konfliktu s Křížem jsou údajně také peníze. Marvánek se zaručil za půjčku, kterou si vzal Kříž již před pěti lety a dodnes ji nesplatil.

Třetí do party, kdo má z Kříže obavy, je jeho bývalý spolupracovník Jaroslav Dyntr. "Zjistil jsem, že na mě převedl nějaké své dluhy. Raději jsem se s rodinou přestěhoval," uvedl.

Další oblastí, kde si Kříž v poslední době nadělal nepřátele, je plzeňská radnice. Tamní ODS se rozštěpila a Kříž se netajil tím, že svůj vliv použije na podporu skupiny kolem primátora Pavla Rödla, který ODS opustil a nynější garnituru chce z radnice vyhnat v podzimních komunálních volbách.

Do svých 33 let hrál a organizoval soutěže v sálové kopané. Ve volbách nového vedení ČMFS v červnu 2009 porazil rozdílem šesti hlasů dosavadního místopředsedu Jaroslava Vacka. Před pěti lety se stal prvním mužem fotbalové Viktorie Plzeň; klub se pod jeho vedením stabilizoval a trvale usadil v první lize. Po zvolení místopředsedou ČMFS se vzdal funkce předsedy dozorčí rady FC Viktoria Plzeň a.s., stále je ale brán za majitele plzeňského klubu.

zdroj: idnes.cz 

Diskusní téma: Cesta k lepšímu?

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

AlbertTus | 06.06.2018

The prostate is the central part of a male's reproductive :. It secretes fluids that help the transportation and activation of sperm. The prostate related is situated just before the rectum, below the bladder and all around the urethra. When there is prostate problem, it is almost always really miserable and inconvenient for your patient as his urinary product is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.



Prostate infection, also called prostatitis, is regarded as the common prostate-related condition in men younger than 55 years old. Infections of the prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis will be the least common coming from all kinds of prostate infection. It is caused by bacteria located in the large intestines or urinary tract. Patients may go through fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to help remedy the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is a condition connected with a particular defect inside gland as well as the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be a result of trauma towards the urinary tract or by infections from other parts of the body. A patient can experience testicular pain, spine pains and urination problems. Although it is uncommon, it can be treated by removal in the prostate defect as well as the use antibiotics and NSAIDs to help remedy the soreness.

Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% of all prostatitis cases; however, researchers have not to create what causes these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur as a result of unknown infectious agents while other believe intensive exercise and heavy lifting might cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an appropriate diet is important. These are some from the things you can do and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for general health and it'll also keep the urinary track clean.

2. Some studies claim that a few ejaculations weekly will assist you to prevent cancer of prostate.

3. Eat beef sparingly. It has been shown that consuming more than four meals of beef per week will increase the chance of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a proper diet with cereals, vegetable and fruits to be sure sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most crucial measure to take to be sure a proper prostate is to opt for regular prostate health screening. If you are forty yrs . old and above, you ought to go for prostate examination at least 12 months.

Já myslim

Next | 02.06.2010

že šel k horšímu. Protože dřív si na nic moc spravedilvého Obsti, Mokří, aj.nehráli. Dnešní panáci se tváří jak poslední spravedliví a svatí, v tom je to horší

Přidat nový příspěvek


TOPlist